Witloofsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een romig soepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.

  2. 2

    Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Doe ze eventueel nog door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met de toast met geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.

  2. 2

    Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Doe ze eventueel nog door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met de toast met geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.