Witloofsoep

  • 30 min
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Voorgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.

  2. Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  3. Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Doe ze eventueel nog door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met de toast met geitenkaas.

Variëren kun je leren...

Slank
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Witloofsoep met garnaaltjes uit Brabant

Trage/Snelle variant
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Witloofsoep met garnaaltjes

Rock & Roll
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Witloofsoep met appel en runderreepjes

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Witloofsoep met garnalen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloofsoepje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Witloofsoep met witbier

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pittige witloofsoep

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Witloofsoepje met garnalen