Citroencrème met braambessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroencrème met braambessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoetzure zaligheid

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de braambessen en dep ze droog.

  2. 2

    Bekleed de bodem en randen van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Bedek de bodem met het kruimeldeeg. Leg er bakparels of droge witte bonen op. Bak het kruimeldeeg 20 minuten voor in een op 180° C voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels of gedroogde bonen en laat afkoelen in de bakvorm.

  3. 3

    Klop in een sauspan de eieren, de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap schuimig. Klop het eimengsel met de boter, boven een warmwaterbad, tot een stevige crème. Giet de citroencrème in de taartvorm. Werk af met de braambessen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Haal de citroencrème uit de taartvorm en verwijder het bakpapier. Verdeel aan tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de braambessen en dep ze droog.

  2. 2

    Bekleed de bodem en randen van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Bedek de bodem met het kruimeldeeg. Leg er bakparels of droge witte bonen op. Bak het kruimeldeeg 20 minuten voor in een op 180° C voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels of gedroogde bonen en laat afkoelen in de bakvorm.

  3. 3

    Klop in een sauspan de eieren, de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap schuimig. Klop het eimengsel met de boter, boven een warmwaterbad, tot een stevige crème. Giet de citroencrème in de taartvorm. Werk af met de braambessen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Haal de citroencrème uit de taartvorm en verwijder het bakpapier. Verdeel aan tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.