Recept

Gemarineerd kalfsvlees met wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Langzaam gegaard in de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C. Snipper 2 teentjes knoflook en halveer de rest. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. 

  2. 2

    Roer een marinade van de wijn, de olijfolie, de mosterd, de knoflooksnippers, 2 afgeriste takjes tijm, nootmuskaat, peper en zout. Leg er het vlees in en zet het minimaal 4 uur in de koelkast. 

  3. 3

    Blancheer de aardappelen 5 minuten in gezouten kokend water. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.

  4. 4

    Zeef de marinade. Doe de aardappelen in een vuurvaste schaal. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Verdeel er het vlees, de laurier en de halve teentjes knoflook over. Bedruip met 5 el van de marinade en zet 25 minuten in de oven. 

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerd kalfsvlees met wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!