Recept

Schartong met eekhorentjesbrood en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Visrecept met een heerlijk herfstparfum

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het eekhorentjesbrood in plakjes.

    Spoel en droog de bladspinazie en de kerstomaatjes.

    Snipper de knoflook fijn.

    Spoel de gefileerde schartongen en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Doe een laagje olie in een pan en bak de champignons aan op een hevig vuur. Doe er de spinazie bij en roerbak even verder. Draai het vuur wat zachter en voeg er de knoflook en de kerstomaatjes aan toe. Kruid met peper, zout en een snuifje marjolein. Blus met een glaasje droge witte wijn en laat nog 3 minuten verder garen.

  3. 3

    Haal de schartongen even door wat bloem en bak de visfilets in 2 à 3 minuten goudbruin in een nootje boter, op middelhoog vuur. Breng ze op smaak met peper en zout. Draai de filets voorzichtig om en bak de andere kant nog 2 minuten verder.

  4. 4

    Verdeel de vis over de borden en schep er de groenten bij. Lekker met een aardappel in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schartong met eekhorentjesbrood en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!