Reegebraad met appelen en veenbessen

  • 85 min
  • Makkelijk
  • Iets duurder
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Snipper de sjalot en selder. Snij de schil van de appelen in tot op het vruchtvlees. Verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. Leg het vlees in een braadslee en bestrijk het met boter. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C, en nog 20 minuten op 180° C. Laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. Blus de braadslee met de rode wijn en de wildfond. Stoof de gesnipperde sjalot en selder glazig in wat boter. Giet er de vleesjus over en laat 10 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met een klontje boter.

  4. Vul de appels op met veenbessen. Breng op smaak met een snuifje suiker en peper uit de molen. Verdeel enkele klontjes boter over de appelen en laat ze 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Broodpudding met appels en veenbessen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Reegebraad met geglaceerde kastanjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Carpaccio van appel met geitenkaas

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Ontbijtmuffins van appeltjes met veenbessensaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Rodekool met spekjes en veenbessen