Choco-kokoskoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Choco-kokoskoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koekjes gaan er altijd in

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Laat de chocolade samen met de boter smelten in een warm waterbad of in de magnetron. 

  3. 3

    Vermeng met de suiker en de vanillesuiker. Roer tot de suiker opgelost is. Doe er een na een de eieren bij. Roer telkens goed glad.

  4. 4

    Vermeng de bloem met het bakpoeder en de geraspte kokosnoot. Strooi bij het chocolademengsel. Meng voorzichtig.

  5. 5

    Leg het bakpapier in het bakblik. Schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. 

  6. 6

    Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat de koek afkoelen in de vorm.

  7. 7

    Laat de melkchocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Vermeng met de kokoslikeur en de room.

  8. 8

    Ontvorm de koek op een rooster. Haal voorzichtig het bakpapier weg. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met het chocoladeglazuur. Laat afkoelen en opstijven alvorens in blokjes te verdelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Laat de chocolade samen met de boter smelten in een warm waterbad of in de magnetron. 

  3. 3

    Vermeng met de suiker en de vanillesuiker. Roer tot de suiker opgelost is. Doe er een na een de eieren bij. Roer telkens goed glad.

  4. 4

    Vermeng de bloem met het bakpoeder en de geraspte kokosnoot. Strooi bij het chocolademengsel. Meng voorzichtig.

  5. 5

    Leg het bakpapier in het bakblik. Schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. 

  6. 6

    Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat de koek afkoelen in de vorm.

  7. 7

    Laat de melkchocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Vermeng met de kokoslikeur en de room.

  8. 8

    Ontvorm de koek op een rooster. Haal voorzichtig het bakpapier weg. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met het chocoladeglazuur. Laat afkoelen en opstijven alvorens in blokjes te verdelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.