Recept

Hondshaai in ’t groen met aperitief van wulken

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Snijd selder, wortel en ajuin in grove stukken. Stoof aan in een klontje boter. Voeg tijm en laurier toe. Blus met anderhalve liter water. Breng gedurende tien minuten aan de kook. Spoel de wulken grondig en doe bij de bouillon. Samen met de peperbollen en zout. Breng terug aan de kook en zet het vuur zachter. Laat daarna 20 minuten garen.

 2. 2

  Spoel de hondshaai onder stromend water en snijd in stukken van ongeveer 4 cm. Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Hak alle groene groenten en kruiden fijn.

 3. 3

  Stoof de sjalot en knoflook in wat boter. Voeg de kruiden toe (houd een beetje apart voor de afwerking) en stoof aan. Voeg de zurkel en kervel nog toe. Blus met de witte wijn en visfumet. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen. Voeg als laatste de spinazie toe. Zet het vuur af en mix fijn tot een gladde lopende puree. Giet over in een maatbeker.

 4. 4

  Grill de hondshaai kort op de bbq. Leg wat stukjes op een vel aluminiumfolie. Giet er wat van de kruidensaus over en vouw het pakketje dicht. Laat nog 15 minuten garen op de bbq. Serveer met bruin brood of aardappelen in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!