Recept

Rode poon met Madraskerrie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers visgerecht

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer ze en breng op smaak met de dragon, peterselie, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in dikke plakken. Leg ze op een ingevette ovenschotel. Kruid met peper en zout. Doe er de uitgeperste knoflook en sesamzaadjes over. Besprenkel met olijfolie en bak 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Fruit de fijngesnipperde sjalot. Voeg de kokkels toe en bak tot de schelpjes openkomen. Haal ze uit de pan en doe ze in wat aluminiumfolie. Blus de rest van het kookvocht met de visbouillon en de witte wijn. Voeg het kerriepoeder toe. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat indikken. Voeg eventueel wat in water opgeloste maïzena toe.

  4. 4

    Bak de vis eerst op de velkant in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de koriander en chili fijn. Strooi over de aubergines. Serveer met de kruidenpuree, de gebakken rode poon en het sausje met Madraskerrie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!