Stoemp van witloof met eikenbladsla
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoemp van witloof met eikenbladsla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk winters

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en spoel ze. Snipper de uien, samen met een stronk witloof. Snij 4 witloofstronken in grove stukken. Spoel de eikenbladsla en scheur de bladeren in grove stukken. 

  2. 2

    Stoof de snippers ui en witloof aan in wat boter. Laat lichtjes kleuren en doe er dan de aardappels bij. Voeg er de groentebouillon aan toe, kruid met peper en zout, en laat zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje onder deksel sudderen. Haal de pan van het vuur, giet eventueel overtollig vocht af. Stamp de aardappelen fijn.

  3. 3

    Kruid de 4 witloofstronken met peper en zout. Stoof ze zo’n 10 minuten in wat boter, tot ze karamelliseren. Roer het witloof dan door de aardappelen tot je een smeuïge stoemp krijgt. Voeg eventueel nog wat stoofvocht van het witloof toe.

  4. 4

    Snipper de overblijvende witloofstronk fijn en spoel in water met wat citroen om te voorkomen dat het witloof verkleurt. Laat goed uitlekken en meng met de stukken eikenbladsla. Maak de salade aan met wat vinaigrette.

  5. 5

    Verdeel de stoemp over de borden, werk af met de salade en garneer met bieslooksprietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en spoel ze. Snipper de uien, samen met een stronk witloof. Snij 4 witloofstronken in grove stukken. Spoel de eikenbladsla en scheur de bladeren in grove stukken. 

  2. 2

    Stoof de snippers ui en witloof aan in wat boter. Laat lichtjes kleuren en doe er dan de aardappels bij. Voeg er de groentebouillon aan toe, kruid met peper en zout, en laat zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje onder deksel sudderen. Haal de pan van het vuur, giet eventueel overtollig vocht af. Stamp de aardappelen fijn.

  3. 3

    Kruid de 4 witloofstronken met peper en zout. Stoof ze zo’n 10 minuten in wat boter, tot ze karamelliseren. Roer het witloof dan door de aardappelen tot je een smeuïge stoemp krijgt. Voeg eventueel nog wat stoofvocht van het witloof toe.

  4. 4

    Snipper de overblijvende witloofstronk fijn en spoel in water met wat citroen om te voorkomen dat het witloof verkleurt. Laat goed uitlekken en meng met de stukken eikenbladsla. Maak de salade aan met wat vinaigrette.

  5. 5

    Verdeel de stoemp over de borden, werk af met de salade en garneer met bieslooksprietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.