Recept

Gevulde raapjes met pompoencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bijgerechtje voor je feestmenu.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de raapjes schoon. Kook ze 20 minuten in lichtgezouten water, laat afkoelen. Snij aan de onderkant een klein stukje af, zo blijven ze beter rechtop staan in de ovenschaal. Snij ook het kapje eraf, hou apart. Hol de raapjes uit met behulp van een parisiennelepel.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de courgette, lepel de pitten eruit en snij de rest, met de schil, in blokjes. Fruit de ui en knoflook in 'n beetje boter, voeg de courgetteblokjes en gehakte walnoten toe. Roer er van het vuur de peterselie en parmezaan door. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vul de uitgeholde raapjes met de courgettemix en zet er de kapjes weer op. Zet ze in een ingevette ovenschaal, besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak ze in 30 minuten gaar. haal de folie weg en laat nog enkele minuten kleuren.

  4. 4

    Kook de pompoenblokjes gedurende 15 minuten gaar in de groentebouillon. Mix fijn met de room en voeg de gesnipperde dille toe. Breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel nog extra met maïszetmeel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde raapjes met pompoencrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!