Recept

Grissini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Broodstengels voor bij de soep of als aperitiefhapje met een dipje? Je maakt ze makkelijk zelf met dit recept.

bereiding
  1. 1

    Kneed alle ingrediënten tot een slap deeg. Dek af en laat het in volume verdubbelen (tip: gebruik hiervoor een lichtjes ingevette maatbeker: doe het deeg erin en je kunt gewoon aflezen wanneer het in volume verdubbeld is).

  2. 2

    Verdeel het deeg in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoekige lap. Klop het eiwit los met 1 el koud water en bestrijk hiermee het deeg. Bestrooi met zaadjes, kruiden, kaas... Wat je maar lekker vindt.

  3. 3

    Snij het deeg met een pizzawieltje in repen en draai ze tot spiralen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Herhaal stap 2 en 3 met de rest van het deeg. Dek af en laat nog 30 minuten rijzen.

  4. 4

    Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de grissini in 12 tot 14 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Grissini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!