Frisse citrustaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Frisse citrustaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk fris 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.

  2. 2

    Klop de rest van de suiker samen met de eidooiers witschuimig. Zeef er de bloem en het maïszetmeel bij. Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil. Spatel er voorzichtig de eiwitten door. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag erin en schuif 35 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen op een rooster en ontvorm.

  3. 3

    Roer de mascarpone samen met de plattekaas, de poedersuiker en 3 eetlepels lemon curd los. Klop de room stijf en schep door de kaascrème.

  4. 4

    Snij de biscuit met een lang mes horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de rest van de lemon curd en de helft van de kaascrème. Leg er de tweede biscuithelft op en bestrijk de boven- en zijkanten rijkelijk met de kaascrème. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.

  5. 5

    Bestrooi de citrustaart met de geraspte chocolade en eventueel rozenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.

  2. 2

    Klop de rest van de suiker samen met de eidooiers witschuimig. Zeef er de bloem en het maïszetmeel bij. Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil. Spatel er voorzichtig de eiwitten door. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag erin en schuif 35 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen op een rooster en ontvorm.

  3. 3

    Roer de mascarpone samen met de plattekaas, de poedersuiker en 3 eetlepels lemon curd los. Klop de room stijf en schep door de kaascrème.

  4. 4

    Snij de biscuit met een lang mes horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de rest van de lemon curd en de helft van de kaascrème. Leg er de tweede biscuithelft op en bestrijk de boven- en zijkanten rijkelijk met de kaascrème. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.

  5. 5

    Bestrooi de citrustaart met de geraspte chocolade en eventueel rozenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.