Recept

Cheeseburger met tomatensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatensalsa. Verhit de suiker met wat water. Breng aan de kook maar laat niet kleuren. Pel de ui en snij hem grof. Snij de tomaten grof. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees grof. Schep ui, tomaat en paprika bij de suiker. Roer en laat 2 à 3 min. stoven. Voeg de sherryazijn, de kruidnagel en de steranijs toe. Kruid met de gemalen koriander en een snuif cayennepeper. Laat 30 min. sudderen, roer geregeld. Voeg de tomatenpuree toe. Laat nog even sudderen. Zeef en breng aan de kook in een sauspan. Los het maïszetmeel op in 1 el water en roer door de saus. Laat indikken en afkoelen.

  2. 2

    Kruid het gehakt. Meng er het ei en paneermeel door. Vorm 8 hamburgers van 2 cm dik. Zet 15 min. in de koelkast.

  3. 3

    Bak het spek knapperig in een pan, schep het eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de paprika en de ui in de pan met het spekvet.

  4. 4

    Verhit boter in een pan op hoog vuur. Korst de hamburgers aan één kant. Zet het vuur lager. Draai ze na 3 minuten om. Zet het vuur hoger, korst de andere kant, zet het vuur lager en laat nog even bakken.

  5. 5

    Snij de pistolets middendoor. Smeer 1 à 2 el afgekoelde salsa op de onderste helft van het broodje. Leg daarop 1 blaadje sla, reepjes paprika, wat plakjes ui, 1 plakje spek, 1 burger, 1 plakje cheddarkaas, weer 1 burger, 1 plakje spek en 1 blaadje sla. Zet de bovenste helft van het broodje erop. Serveer met de afgekoelde salsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheeseburger met tomatensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!