Recept

Lamsburger met veldslaatje en frieten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goed gekruid en zalig sappig

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Doe samen met het gehakt in een mengschaal. Voeg de eidooier en het paneermeel toe.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de peterselie, spoel en snipper fijn. Voeg de helft toe aan het gehakt. Kneed het door elkaar en vorm 4 mooie hamburgers. Laat ze een halfuur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Maak met een dresseerring 8 rondjes van de geraspte parmezaan op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  4. 4

    Spoel de veldsla en de kiemen zorgvuldig. Verwijder de kroon van de tomaatjes, spoel goed en snij in kwartjes. Snij de rode bieten in kleine partjes. Maak een salade van de veldsla, tomaten, rode bieten en de kiemen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Klop de zure room, de yoghurt en de rest van de gesnipperde peterselie tot een dressing.

  6. 6

    Spoel en schil de aardappelen, en versnij in frietjes. Verhit het frietvet tot 140°C en bak de frieten een eerste keer gedurende enkele minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. Bak de frieten tijdens de tweede bakbeurt goudbruin en knapperig. Laat opnieuw uitlekken op een keukenpapier en bestrooi met wat grof zeezout.

  7. 7

    Bak de lamsburgers mooi goudbruin en gaar in een beetje boter. Serveer de burgers met de salade, het parmezaankrokantje en de frietjes. Lepel er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!