Spaghetti all'amatriciana (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spaghetti all'amatriciana (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta met een heerlijke Italiaanse spek

bereiding
  1. 1

    Pel en halveer de rode ui, snij in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Halveer de chilipeper, verwijder zaadjes en lijsten en snipper het pepertje fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snij de pancetta in reepjes.

  2. 2

    Bak de pancetta krokant in wat olijfolie. Neem uit de pan en laat even uitlekken.

  3. 3

    Stoof in dezelfde pan de ui met de knoflook en de chilipeper glazig, voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Schep de tomatenblokjes en de pancetta bij in de pan. Kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur 15 minuten sudderen. Doe er de laatste 5 minuten de kerstomaatjes bij.

  4. 4

    Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de spaghetti met de saus. Werk af met basilicum, rucola en geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en halveer de rode ui, snij in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Halveer de chilipeper, verwijder zaadjes en lijsten en snipper het pepertje fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snij de pancetta in reepjes.

  2. 2

    Bak de pancetta krokant in wat olijfolie. Neem uit de pan en laat even uitlekken.

  3. 3

    Stoof in dezelfde pan de ui met de knoflook en de chilipeper glazig, voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Schep de tomatenblokjes en de pancetta bij in de pan. Kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur 15 minuten sudderen. Doe er de laatste 5 minuten de kerstomaatjes bij.

  4. 4

    Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de spaghetti met de saus. Werk af met basilicum, rucola en geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.