Recept

Steak met kruidensaus en frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een fris slaatje

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel ze en dep ze droog met een keukenhanddoek. Bak ze een eerste keer op 140°C gedurende 3 minuten. Laat uitlekken en zet aan de kant.

  2. 2

    Hak de kruiden fijn, snipper de sjalot.

  3. 3

    Bak de steaks langs beide kanten in wat boter naar smaak. Haal het vlees uit de pan, laat het even rusten onder aluminiumfolie. 

  4. 4

    Stoof intussen de sjalot in het braadvocht en blus met de bouillon en porto, voeg de gehakte kruiden en mosterd toe en laat tot sausdikte inkoken. 

  5. 5

    Bak de frieten een tweede keer op 180°C gedurende 3 minuten. Serveer de steak met frietjes, mayonaise en een gemengde salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel ze en dep ze droog met een keukenhanddoek. Bak ze een eerste keer op 140°C gedurende 3 minuten. Laat uitlekken en zet aan de kant.

  2. 2

    Hak de kruiden fijn, snipper de sjalot.

  3. 3

    Bak de steaks langs beide kanten in wat boter naar smaak. Haal het vlees uit de pan, laat het even rusten onder aluminiumfolie. 

  4. 4

    Stoof intussen de sjalot in het braadvocht en blus met de bouillon en porto, voeg de gehakte kruiden en mosterd toe en laat tot sausdikte inkoken. 

  5. 5

    Bak de frieten een tweede keer op 180°C gedurende 3 minuten. Serveer de steak met frietjes, mayonaise en een gemengde salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!