Recept

Moelleux van donkere chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krokant vanbuiten, heerlijk zacht vanbinnen

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade fijn. Doe hem met de boter in een kom en laat au bain-marie smelten op een zacht vuur.

  2. 2

    Vet twee individuele ovenschaaltjes in met boter.

  3. 3

    Meng de bloem, het maïszetmeel en de cacao. Klop de suiker met de eieren tot het mengsel in volume verdriedubbeld is. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en het bloemmengsel toe. Schep voorzichtig om.

  4. 4

    Giet het chocolademengsel in de potjes. Zet ze minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Zet de moelleux 12 minuten in de oven en bestuif ze met cacaopoeder. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moelleux van donkere chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!