• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroenkubusjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk snoepje bij de koffie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Pers 1/2 citroen uit, vang het sap op.

  2. 2

    Klop de boter met de poedersuiker op. Voeg de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en de vanille-essence toe. Hou wat geraspte schil en citroensap apart en voeg de rest toe aan het mengsel.

  3. 3

    Klop de eieren luchtig met de mixer. Voeg het bloemmengsel toe en blijf mixen tot een luchtig beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm en bak de cake gedurende 25 à 30 minuten. Controleer met een metalen prikker, als hij er droog uitkomt, is de cake klaar.

  5. 5

    Laat even afkeoelen en draai de cake om op een rooster, snij in 16 kubusjes. Neem er de kristalsuiker bij en wentel de kubusjes door de suiker. Besprenkel met wat vers citroensap en werk af met geraspte schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Pers 1/2 citroen uit, vang het sap op.

  2. 2

    Klop de boter met de poedersuiker op. Voeg de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en de vanille-essence toe. Hou wat geraspte schil en citroensap apart en voeg de rest toe aan het mengsel.

  3. 3

    Klop de eieren luchtig met de mixer. Voeg het bloemmengsel toe en blijf mixen tot een luchtig beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm en bak de cake gedurende 25 à 30 minuten. Controleer met een metalen prikker, als hij er droog uitkomt, is de cake klaar.

  5. 5

    Laat even afkeoelen en draai de cake om op een rooster, snij in 16 kubusjes. Neem er de kristalsuiker bij en wentel de kubusjes door de suiker. Besprenkel met wat vers citroensap en werk af met geraspte schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.