Recept

Karamel cupcakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor echte liefhebbers van zoet

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Maak eerst de cupcakes. Smelt beide soorten chocolade au bain-marie. Klop de boter romig, voeg de suiker toe en klop verder tot een luchtige massa. Voeg één na één de eieren toe en daarna de bloem, het cacaopoeder en het amandelpoeder. Roer er ten slotte de gesmolten chocolade door. Meng goed. Vul de cupcake vormpjes met het beslag en bak ze ongeveer 17 minuten in de oven. Laat afkoelen. Zet de oven niet uit.

  2. 2

    Maak de chocolade krokant door hem te smelten en dan een beetje te laten afkoelen. Voeg suiker en amandelpoeder toe en strijk dit mengsel uit op met aluminiumfolie bedekte bakplaat. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Doe voor de krokante karamel de rietsuiker met de boter in een pannetje en laat karameliseren. Strijk de karamel dun op bakpapier, laat afkoelen en opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Steek met een appelboor gaatjes in de cupcakes. Smelt voor de vulling de twee soorten chocolade samen met een klontje boter. Voeg eventueel een vleugje kaneel toe. Schep de vulling in de gaatjes en werk af met stukjes krokante chocolade en karamel.

  5. 5

    Klop voor de boterroom de boter zacht, voeg de suiker toe en klop tot een luchtige massa. Smelt de chocolade, laat lichtjes afkoelen en roer hem door de boter. Voeg eventueel nog wat room of melk toe. Roer goed, schep de boterroom in een spuitzak en decoreer er de cupcakes mee. Werk naar smaak verder af met goud- of zilverparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karamel cupcakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!