Recept

Koteletten Blackwell

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zelfgemaakte pickles

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes, kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Bak de koteletten aan beide kanten kort aan in hete boter en olie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze nog 5 tot 10 minuten bakken op een middelhoog vuur. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Verwarm de bloemkoolroosjes in de bakboter van het vlees. Zet ze even aan de kant en blus de braadpan met de vleesfond en de room. Laat 1 minuut stevig doorkoken. Roer de pickles door de saus.

  3. 3

    Verdeel de bloemkool en het vlees over voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij. Werk af met fijngesneden lente-uitjes. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelen in de schil.

  4. Voor de pickles

  5. 4

    Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe de groenten in een kom en strooi er flink wat zeezout overheen. Laat minstens 24 uur rusten in de koelkast. Het zout zal het overtollige vocht uit de groenten trekken. Het is dit vocht dat bacteriologisch bederf veroorzaakt.

  6. 5

    Spoel de groenten grondig en laat uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper. Doe daarna de groenten bij de saus en laat even koken.

  7. 6

    Spoel enkele inmaakpotten met kokend water. Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen.

  8. 7

    Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!