Pink ombré cake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pink ombré cake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prachtige kleuren!

bereiding

    Voor de cake

  1. 1

    Klop 400 g boter en de suiker romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

    Voeg één voor één de eieren toe en schenk de karnemelk erbij. Meng het bakpoeder met 220 g bloem en het maïszetmeel en zeef het mengsel boven het botermengsel.Roer kort door elkaar. Voeg dan het vanille-extract toe.

  2. 2

    Verdeel het beslag in 4 gelijke porties en kleur ze van lichtroze tot donkerroze.

    Verwarm de oven voor op 175°. Vet beide bakvormen in en bestuif ze met bloem.

    Doe in elke springvorm een portie beslag en strijk glad.

  3. 3

    Laat beide vormen 25 minuten bakken.

    Laat de taartdelen enkele minuten afkoelen in de vorm om ze nadien op een rooster te ontvormen en verder te laten afkoelen.

    Vet beide springvormen opnieuw in en bestuif ze met bloem. Bak nu de 2 overgebleven porties beslag.

  4. Voor de glazuur

  5. 4

    Meng met een lepel de rest van de zachte boter met de poedersuiker tot een korrelig geheel. Mix dit dan tot een luchtige crème.

    Voeg enkele druppels vanille-extract toe voor de smaak en enkele lepels room tot je de perfecte luchtigheid krijgt.

  6. 5

    Verdeel de aardbeiengelei samen met een heel dun laagje glazuur op de taartbodems en stapel ze op elkaar, beginnende met de donkerste kleur en eindigend met de lichtste. Zet de taart nadien in de koelkast.

    Breng na een uur een dunne laag glazuur aan op de hele taart om de kruimels vast te zetten. Breng dan de rest van het glazuur aan met de spuitzak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voor de cake

  1. 1

    Klop 400 g boter en de suiker romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

    Voeg één voor één de eieren toe en schenk de karnemelk erbij. Meng het bakpoeder met 220 g bloem en het maïszetmeel en zeef het mengsel boven het botermengsel.Roer kort door elkaar. Voeg dan het vanille-extract toe.

  2. 2

    Verdeel het beslag in 4 gelijke porties en kleur ze van lichtroze tot donkerroze.

    Verwarm de oven voor op 175°. Vet beide bakvormen in en bestuif ze met bloem.

    Doe in elke springvorm een portie beslag en strijk glad.

  3. 3

    Laat beide vormen 25 minuten bakken.

    Laat de taartdelen enkele minuten afkoelen in de vorm om ze nadien op een rooster te ontvormen en verder te laten afkoelen.

    Vet beide springvormen opnieuw in en bestuif ze met bloem. Bak nu de 2 overgebleven porties beslag.

  4. Voor de glazuur

  5. 4

    Meng met een lepel de rest van de zachte boter met de poedersuiker tot een korrelig geheel. Mix dit dan tot een luchtige crème.

    Voeg enkele druppels vanille-extract toe voor de smaak en enkele lepels room tot je de perfecte luchtigheid krijgt.

  6. 5

    Verdeel de aardbeiengelei samen met een heel dun laagje glazuur op de taartbodems en stapel ze op elkaar, beginnende met de donkerste kleur en eindigend met de lichtste. Zet de taart nadien in de koelkast.

    Breng na een uur een dunne laag glazuur aan op de hele taart om de kruimels vast te zetten. Breng dan de rest van het glazuur aan met de spuitzak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.