Recept

Zeebarbeel met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke vis uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui.

    Maak de venkel schoon, verwijder de harde kern, bewaar het groen. Snij de venkel in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Hak het venkelgroen en de peterselie fijn.

  2. 2

    Stoof de ui in 2 el olijfolie.

    Besprenkel de venkelreepjes met citroensap en doe ze bij de ui. Kruid met peper en zout, venkelzaad en saffraan. Leg er het kruidentuiltje bij. Stoof de venkel glazig op matig vuur.

  3. 3

    Doe er de tomatenblokjes bij en dek af. Laat 15 minuten sudderen. Haal het deksel weg en laat nog 15 à 20 minuten garen. Roer af en toe om.

  4. 4

    Doe de venkel in een ovenschaal en leg er de vis op, met het vel naar boven. Kruid met peper, zout en tijm. Besprenkel met olijfolie. Zet 12 minuten in de oven, tot de vis gaar is.

  5. 5

    Strooi het venkelgroen en de peterselie over de vis. Serveer met gestoomde aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebarbeel met venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!