Geroosterde konijnenbout
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde konijnenbout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een aardappel-bonenschotel

bereiding
  1. 1

    Leg de konijnenbouten in een ovenschaal. Rist voor de marinade de tijmblaadjes en 4 takjes rozemarijnnaaldjes af. Doe ze met 4 tenen knoflook in een vijzel en stamp alles fijn. Meng met 4 el olijfolie, de honing, de citroenschil en het citroensap. Wentel er de konijnenbouten door en laat 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 2 takjes rozemarijn. Spoel en halveer de krieltjes. Doe ze met de rozemarijn in een ovenschaal. Pers er 2 tenen knoflook bij en meng met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Zet de konijnenbouten en aardappelen 30 minuten in de oven. Bedruip de bouten regelmatig met de marinade.

  4. 4

    Snij de pancetta in grote stukken en leg ze tussen de bouten. Schep de witte bonen door de aardappelen en zet alles weer in de oven.

  5. 5

    Haal na 10 minuten de aardappelen uit de oven en hou ze warm onder aluminiumfolie. Laat de konijnenbouten nog 10 minuten garen. Serveer ze met de aardappel-bonenschotel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de konijnenbouten in een ovenschaal. Rist voor de marinade de tijmblaadjes en 4 takjes rozemarijnnaaldjes af. Doe ze met 4 tenen knoflook in een vijzel en stamp alles fijn. Meng met 4 el olijfolie, de honing, de citroenschil en het citroensap. Wentel er de konijnenbouten door en laat 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 2 takjes rozemarijn. Spoel en halveer de krieltjes. Doe ze met de rozemarijn in een ovenschaal. Pers er 2 tenen knoflook bij en meng met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Zet de konijnenbouten en aardappelen 30 minuten in de oven. Bedruip de bouten regelmatig met de marinade.

  4. 4

    Snij de pancetta in grote stukken en leg ze tussen de bouten. Schep de witte bonen door de aardappelen en zet alles weer in de oven.

  5. 5

    Haal na 10 minuten de aardappelen uit de oven en hou ze warm onder aluminiumfolie. Laat de konijnenbouten nog 10 minuten garen. Serveer ze met de aardappel-bonenschotel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.