Pastaschelpen met spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastaschelpen met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke gezonde pastaschotel

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Blancheer die 1 minuut in gezouten water en laat meteen schrikken onder koud water. Knijp 'm goed uit en hak fijn. 

  3. 3

    Pel en hak de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Meng met het ei, de ricotta, parmezaan en spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

  4. 4

    Pureer de tomatenblokjes met de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal. 

  5. 5

    Vul de pastaschelpen met de spinazie en schik ze in de schaal. Zet 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Blancheer die 1 minuut in gezouten water en laat meteen schrikken onder koud water. Knijp 'm goed uit en hak fijn. 

  3. 3

    Pel en hak de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Meng met het ei, de ricotta, parmezaan en spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

  4. 4

    Pureer de tomatenblokjes met de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal. 

  5. 5

    Vul de pastaschelpen met de spinazie en schik ze in de schaal. Zet 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.