Volkorenpide met lamsgehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volkorenpide met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht met Turkse roots

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Los de gist en suiker op in het lauwwarme water. Doe er het meel, zout, olijfolie en yoghurt bij en kneed tot een glad deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. 

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak het lamsgehakt rul in 2 el olie. Voeg er sjalot, knoflook en pijnboompitten aan toe en laat even meebakken. Kruid met zout en peper en haal van het vuur. 

  3. 3

    Kneed het gerezen deeg nog eens stevig door en verdeel het in 4 balletjes. Rol elke bal uit tot een ovale bodem. 

  4. 4

    Verdeel de gehaktvulling over de bodems (laat de randen vrij). Brokkel er de kaas over en besprenkel met olijfolie. 

  5. 5

    Leg de pides op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de oven en bak met boven- en onderwarmte ongeveer 20 minuten. Bestrooi rijkelijk met peterselie en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Los de gist en suiker op in het lauwwarme water. Doe er het meel, zout, olijfolie en yoghurt bij en kneed tot een glad deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. 

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak het lamsgehakt rul in 2 el olie. Voeg er sjalot, knoflook en pijnboompitten aan toe en laat even meebakken. Kruid met zout en peper en haal van het vuur. 

  3. 3

    Kneed het gerezen deeg nog eens stevig door en verdeel het in 4 balletjes. Rol elke bal uit tot een ovale bodem. 

  4. 4

    Verdeel de gehaktvulling over de bodems (laat de randen vrij). Brokkel er de kaas over en besprenkel met olijfolie. 

  5. 5

    Leg de pides op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de oven en bak met boven- en onderwarmte ongeveer 20 minuten. Bestrooi rijkelijk met peterselie en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.