Recept

Eendenborst met rucolapesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonnige combinatie

bereiding
  1. 1

    Pel en halveer de knoflook. Spoel en droog de rucola. Hou wat apart voor de afwerking, doe de rest in de blender, samen met de hazelnoten, knoflook en 3 el olijfolie. Mix fijn. Giet er geleidelijk olie bij tot een gladde pesto ontstaat. Roer er de parmezaan door en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Kerf het vel van de eendenborstfilets kruislings in. Kruid met peper en zout. Bak in een hete pan op de velkant goudbruin (5 minuten), keer om en laat even kleuren.

  3. 3

    Neem het vlees uit de pan en giet het vet weg. Blus de pan met cognac en roer de aanbaksels los. Voeg de bouillon toe, leg er het vlees weer in en laat 10 minuten zachtjes garen. Keer af en toe om.

  4. 4

    Snij de mozzarella in blokjes. Snij het vlees in plakken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bind ze eventueel met wat maïszetmeel.

  5. 5

    Verdeel de eendenborst over de borden, nappeer met de saus en bestrooi met mozzarella. Schep er wat pesto bij en werk af met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met rucolapesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!