Marmercake met chocoladeglazuur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Marmercake met chocoladeglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor marmercake met chocoladeglazuur is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met suiker en vanillesuiker tot een luchtige, witte, gladde massa. Klop er één na één de eieren door. Zeef de bloem boven het botermengsel en spatel ze erdoor.

  2. 2

    Doe 1/3 ervan in een andere kom. Los de cacao op in de melk. Meng met het beslag.

  3. 3

    Beboter een tulband, bestuif met bloem. Stort het ’witte’ beslag erin; daarop het cacaobeslag. Roer een paar keer met een vork door beide lagen voor een marmereffect.

  4. 4

    Bak de cake 50 à 60 minuten in de oven. Test met een prikker op gaarheid: er mag geen beslag meer aan hangen. Laat indien nodig enkele minuten langer bakken. Haal de cake uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en verder afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de boter door tot een glanzend glazuur. Giet over de cake. Laat lichtjes opstijven en werk af met suikerbloemetjes of andere decoratie. Laat het glazuur daarna volledig uitharden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met suiker en vanillesuiker tot een luchtige, witte, gladde massa. Klop er één na één de eieren door. Zeef de bloem boven het botermengsel en spatel ze erdoor.

  2. 2

    Doe 1/3 ervan in een andere kom. Los de cacao op in de melk. Meng met het beslag.

  3. 3

    Beboter een tulband, bestuif met bloem. Stort het ’witte’ beslag erin; daarop het cacaobeslag. Roer een paar keer met een vork door beide lagen voor een marmereffect.

  4. 4

    Bak de cake 50 à 60 minuten in de oven. Test met een prikker op gaarheid: er mag geen beslag meer aan hangen. Laat indien nodig enkele minuten langer bakken. Haal de cake uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en verder afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de boter door tot een glanzend glazuur. Giet over de cake. Laat lichtjes opstijven en werk af met suikerbloemetjes of andere decoratie. Laat het glazuur daarna volledig uitharden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.