Macaroni met bloemkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Macaroni met bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verdoken groenten

bereiding
  1. 1

    Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Stoom ze in 10 minuten beetgaar boven de groentebouillon. Laat ze wat opdrogen in een vergiet.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. 4

    Laat de groentebouillon tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij en laat nog 1 minuut inkoken. Doe, van het vuur af, de kruidenkaas bij de saus en roer ze mooi glad. Kruid met peper en zout. Snij de ham in fijne reepjes.

  5. 5

    Vul een diepe ovenschaal met bloemkool- en broccoliroosjes, hamsnippers en laagjes macaroni. Lepel er de kaassaus bij. Bestrooi met de gemalen kaas.

  6. 6

    Zet de schaal 10 minuten in de oven op 200° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Stoom ze in 10 minuten beetgaar boven de groentebouillon. Laat ze wat opdrogen in een vergiet.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. 4

    Laat de groentebouillon tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij en laat nog 1 minuut inkoken. Doe, van het vuur af, de kruidenkaas bij de saus en roer ze mooi glad. Kruid met peper en zout. Snij de ham in fijne reepjes.

  5. 5

    Vul een diepe ovenschaal met bloemkool- en broccoliroosjes, hamsnippers en laagjes macaroni. Lepel er de kaassaus bij. Bestrooi met de gemalen kaas.

  6. 6

    Zet de schaal 10 minuten in de oven op 200° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.