Recept

Tagliatelle met worteltjescurry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de wortelen bij. Laat 5 minuten zacht koken. Giet af en bewaar de bouillon.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig in 1 kl maïsolie. Blus met de wijn en laat koken tot de vloeistof praktisch volledig verdampt is. Strooi er het kerriepoeder bij. Schep om tot de aroma’s vrijkomen.

  3. 3

    Leng aan met de kippenbouillon waarin de worteltjes gekookt werden. Breng aan de kook, roer goed glad. Laat 2 minuten doorkoken. Doe er de kokosmelk bij. Laat nog 2 minuten inkoken.

  4. 4

    Kruid met peper en zout. Voeg de wortelen toe. Hou warm op een zacht vuur.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de worteltjescurry.

  6. 6

    Werk af met gehakte verse koriander en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met worteltjescurry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!