Recept

Tagliatelle met worteltjescurry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de wortelen bij. Laat 5 minuten zacht koken. Giet af en bewaar de bouillon.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig in 1 kl maïsolie. Blus met de wijn en laat koken tot de vloeistof praktisch volledig verdampt is. Strooi er het kerriepoeder bij. Schep om tot de aroma’s vrijkomen.

  3. 3

    Leng aan met de kippenbouillon waarin de worteltjes gekookt werden. Breng aan de kook, roer goed glad. Laat 2 minuten doorkoken. Doe er de kokosmelk bij. Laat nog 2 minuten inkoken.

  4. 4

    Kruid met peper en zout. Voeg de wortelen toe. Hou warm op een zacht vuur.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de worteltjescurry.

  6. 6

    Werk af met gehakte verse koriander en serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met worteltjescurry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!