Risotto met appel en gorgonzola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met appel en gorgonzola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijker dan je denkt

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij de selder fijn. Fruit ze samen glazig in olijfolie met een klontje boter.

  2. 2

    Doe er de rijst bij, draai het vuur hoger en roer tot de korrels glanzen. Blus met de witte wijn en laat het vocht verdampen.

  3. 3

    Doe er 1 pollepel warme bouillon bij en roer weer tot alle vocht opgenomen is. Doe er opnieuw bouillon bij, en ga zo door tot de rijst beetgaar is (± 20 minuten). Voeg indien nodig nog wat meer bouillon (of water) toe.

  4. 4

    Spoel de appels, snij ze in blokjes en besprenkel met citroensap. Hak de walnoten grof. Verkruimel de gorgonzola.

  5. 5

    Neem de risotto van het vuur af en meng er de appels, parmezaan, gorgonzola, gehakte oregano en een flinke klont boter door. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten rusten.

  6. 6

    Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met gehakte walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij de selder fijn. Fruit ze samen glazig in olijfolie met een klontje boter.

  2. 2

    Doe er de rijst bij, draai het vuur hoger en roer tot de korrels glanzen. Blus met de witte wijn en laat het vocht verdampen.

  3. 3

    Doe er 1 pollepel warme bouillon bij en roer weer tot alle vocht opgenomen is. Doe er opnieuw bouillon bij, en ga zo door tot de rijst beetgaar is (± 20 minuten). Voeg indien nodig nog wat meer bouillon (of water) toe.

  4. 4

    Spoel de appels, snij ze in blokjes en besprenkel met citroensap. Hak de walnoten grof. Verkruimel de gorgonzola.

  5. 5

    Neem de risotto van het vuur af en meng er de appels, parmezaan, gorgonzola, gehakte oregano en een flinke klont boter door. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten rusten.

  6. 6

    Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met gehakte walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.