Recept

Ananas met peper en vanille-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aparte combinatie!

bereiding
  1. 1

    Schil de ananas, verwijder de harde middennerf, snij hem in 8 ringen.

  2. 2

    Rasp de gember en vermeng het met de honing en het citroensap en bestrijk de ananasschijven met deze mengeling. 

  3. 3

    Laat de ananasschijven in een grillpan in hete boter 3 à 6 minuten aan beide kanten bakken. Voeg wat citroenzeste en de peperkorrels toe. Neem de pan van het vuur. 

  4. 4

    Klop de dooier met de suiker en de cognac boven een warmwaterbad romig. 

  5. 5

    Leg de ananasschijven met een bolletje ijs op een bord en druppel de cognaccrème erover. Serveer met de resterende citroenzeste en wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ananas met peper en vanille-ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!