Gevulde kalkoenrollade

Zo maak je ‘t
  1. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in olijfolie. Roer er de kervel door, laat even afkoelen en roer er dan ook 150 g hoevekaas en het ei door. Kruid met peper en zout. 

  2. Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid rondom met peper en zout. 

  3. Bestrijk een braadschaal met olijfolie en leg er de rollade in. Bestrijk met olijfolie en zet 1 uur in de oven, op 200° C.

  4. Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken. Roer er van het vuur af 50 g hoevekaas en de peperbessen door. Kruid met peper en zout. 

  5. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in duimdikke plakken en serveer het met de saus. 

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Iets moeilijker

Gevulde kalkoenrollade met kastanjes en pistaches

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Kalkoenrollade met spinazievulling

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kalkoenrollade

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble