Rabarber-abrikozenchutney
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarber-abrikozenchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris

bereiding
  1. 1

    Schil de rabarberstengels, snij ze in stukjes van 3 cm. Snij de abrikozen in reepjes. Pel de uien en snij ze in fijne partjes.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Spoel het pepertje, halveer en verwijder de zaadjes. Doe het samen met de gember, de ciderazijn en de suiker in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat 30 minuten op een vrij hoog vuur inkoken, tot een dik stroperige massa. Kruid met peper en zeezout.

  3. 3

    Verdeel de chutney over bokaaltjes. Druk goed aan met de rugkant van een lepel, zodat er geen luchtbellen meer inzitten. Sluit ze meteen hermetisch af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de rabarberstengels, snij ze in stukjes van 3 cm. Snij de abrikozen in reepjes. Pel de uien en snij ze in fijne partjes.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Spoel het pepertje, halveer en verwijder de zaadjes. Doe het samen met de gember, de ciderazijn en de suiker in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat 30 minuten op een vrij hoog vuur inkoken, tot een dik stroperige massa. Kruid met peper en zeezout.

  3. 3

    Verdeel de chutney over bokaaltjes. Druk goed aan met de rugkant van een lepel, zodat er geen luchtbellen meer inzitten. Sluit ze meteen hermetisch af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.