• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoeken met aardbeien en chocoladesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als dessert óf als zoet ontbijt

bereiding
  1. 1

    Meng de melk, bloem, eieren en vanillesuiker en mix tot er geen klontjes meer zijn. Dek af met een keukenhanddoek en zet een kwartiertje koel weg.

  2. 2

    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pannenkoekenpan en bak goudbruine pannenkoekjes.

  3. 3

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien, besprenkel ze met citroensap en bestrooit met poedersuiker.

  4. 4

    Breek de chocolade en verwarm au bain-marie met de siroop en de room, tot de chocolade gesmolten is. Roer tot een gladde saus.

  5. 5

    Lepel wat chocoladesaus in het midden van elke pannenkoek. Vouw dicht en werk af met aardbeien.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de melk, bloem, eieren en vanillesuiker en mix tot er geen klontjes meer zijn. Dek af met een keukenhanddoek en zet een kwartiertje koel weg.

  2. 2

    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pannenkoekenpan en bak goudbruine pannenkoekjes.

  3. 3

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien, besprenkel ze met citroensap en bestrooit met poedersuiker.

  4. 4

    Breek de chocolade en verwarm au bain-marie met de siroop en de room, tot de chocolade gesmolten is. Roer tot een gladde saus.

  5. 5

    Lepel wat chocoladesaus in het midden van elke pannenkoek. Vouw dicht en werk af met aardbeien.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.