Yoghurt met granola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Yoghurt met granola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessert dat zorg draagt voor de lijn

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Vermeng anderhalve kop havermout met een halve kop sesamzaad, een halve kop zonnebloempitten, een kop gehakte walnoten en 1 tl kaneel.

  3. 3

    Vermeng 3 el notenolie met 5 el honing en roer dit door de granen tot alles goed vermengd is. Strooi uit over de bakplaat en zet 25 minuten in de oven (schep nu en dan om) of tot de granola knapperig is.

  4. 4

    Haal uit de oven en schep er nog een halve kop gedroogde vruchten door (rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen, vijgen...). Laat afkoelen.

  5. 5

    Meng 250 g natuuryoghurt met 1 zakje vanillesuiker. Verdeel samen met de granola in laagjes over dessertcoupes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Vermeng anderhalve kop havermout met een halve kop sesamzaad, een halve kop zonnebloempitten, een kop gehakte walnoten en 1 tl kaneel.

  3. 3

    Vermeng 3 el notenolie met 5 el honing en roer dit door de granen tot alles goed vermengd is. Strooi uit over de bakplaat en zet 25 minuten in de oven (schep nu en dan om) of tot de granola knapperig is.

  4. 4

    Haal uit de oven en schep er nog een halve kop gedroogde vruchten door (rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen, vijgen...). Laat afkoelen.

  5. 5

    Meng 250 g natuuryoghurt met 1 zakje vanillesuiker. Verdeel samen met de granola in laagjes over dessertcoupes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.