Amandel-choco ’Whoopie Pies’
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Amandel-choco ’Whoopie Pies’

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze cakejes zijn bijna te mooi om op te eten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. 2

    Rasp de marsepein grof. Voeg de suiker toe, kneed de massa met de kneedhaken van de
    mixer. Roer de boter erdoor. Voeg de eieren toe en schep ze door de massa.
    Meng bloem, bakpoeder en zout, en roer door het beslag.

  3. 3

    Lepel de massa in beboterde papieren vormpjes (vul ze voor 2/3) en zet ze in minimuffin-bakvormpjes. Bak 12 minuten in het midden van de oven.
    Haal de papieren vormpjes uit de muffin-bakvormen en laat 5 minuten afkoelen. Haal de muffins uit de papieren vormpjes en laat ze verder afkoelen.

  4. 4

    Rooster de amandelen 3 minuten in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Verhit de room samen met de ahornsiroop. Breek de chocolade in stukjes en laat ze in de
    room smelten. Dompel de bovenkant van de muffins kort in de chocoladecrème, laat ze uitdruipen en bestrooi ze met de amandelstukjes.

    Laat afkoelen. Zet de rest van de chocoladecrème 1 à 2 uur koel weg tot ze smeerbaar is.

  5. 5

    Snij de muffins horizontaal door, besmeer de onderste helft met chocoladecrème en zet de twee helften weer op elkaar.

    Bewaar de taartjes koel in een doos van kunststof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. 2

    Rasp de marsepein grof. Voeg de suiker toe, kneed de massa met de kneedhaken van de
    mixer. Roer de boter erdoor. Voeg de eieren toe en schep ze door de massa.
    Meng bloem, bakpoeder en zout, en roer door het beslag.

  3. 3

    Lepel de massa in beboterde papieren vormpjes (vul ze voor 2/3) en zet ze in minimuffin-bakvormpjes. Bak 12 minuten in het midden van de oven.
    Haal de papieren vormpjes uit de muffin-bakvormen en laat 5 minuten afkoelen. Haal de muffins uit de papieren vormpjes en laat ze verder afkoelen.

  4. 4

    Rooster de amandelen 3 minuten in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Verhit de room samen met de ahornsiroop. Breek de chocolade in stukjes en laat ze in de
    room smelten. Dompel de bovenkant van de muffins kort in de chocoladecrème, laat ze uitdruipen en bestrooi ze met de amandelstukjes.

    Laat afkoelen. Zet de rest van de chocoladecrème 1 à 2 uur koel weg tot ze smeerbaar is.

  5. 5

    Snij de muffins horizontaal door, besmeer de onderste helft met chocoladecrème en zet de twee helften weer op elkaar.

    Bewaar de taartjes koel in een doos van kunststof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.