Meest recente artikelen

Vaar mee met de Smaakboot

  • Deel dit artikel:
Vaar mee met de Smaakboot Artikel

De Week van de Smaak is een groot publieksevenement rond eetcultuur in Vlaanderen en Brussel. Voor de zevende editie, van 14 tot 24 november 2013, staat alles in het teken van Water & Vuur. Naast de activiteiten van de deelnemende verenigingen, scholen, lokale besturen, restaurants... is er ook de Smaakboot, een grote actie helemaal in het thema van deze editie.

Een chef, een biersommelier en een witloofboer schepen samen met veertig passagiers in op een historisch schip, de Gentse Barge. Tijdens de Week van de Smaak vaart de Smaakboot dwars door Vlaanderen en Brussel: van aan de kust tot diep in Limburg. Elke dag meert de boot aan in een andere stad. De volgende ochtend zet de boot koers naar een volgende stad met nieuwe passagiers.

Aan boord genieten de passagiers van een maaltijd, bereid door een chef afkomstig uit de stad waar de boot vertrokken is. Een speciale rol in het menu is weggelegd voor witloof. De finishing touch van elke maaltijd is een bijpassend streekbier.

Traject van de Smaakboot

De boot vertrekt telkens om 12u. Aankomst is voorzien omstreeks 16u. Het traject van de Smaakboot ziet er als volgt uit:

Donderdag 14/11: Zeebrugge – Brugge
Vrijdag 15/11: Brugge – Deinze
Zaterdag 16/11: Deinze – Roeselare
Zondag 17/11: Deinze – Gent
Maandag 18/11: Gent – Dendermonde
Dinsdag 19/11: Boom – Brussel
Woensdag 20/11: Brussel-Stad
Donderdag 21/11: Boom – Mechelen
Vrijdag 22/11: Mechelen – Leuven
Zaterdag 23/11: Leuven – Mechelen
Zondag 24/11: Herentals – Hasselt

Wedstrijd: win 1 van de 16 duotickets

Dit kun je winnen: een driegangenlunch voor 2 personen door een bekende chef, gevolgd door een overnachting in de stad waar de boot aanmeert én een ontbijt voor 2. Ook de busrit, terug naar de opstapplaats, is inbegrepen.

Zo doe je mee

Het enige wat je hoeft te doen, is een SMS te sturen met het juiste antwoord op de vraag hieronder.

Vanuit welke plaats zal de smaakboot op zaterdag 16 november vertrekken?

A. Deinze
B. Brussel
C. Mechelen

Vervolgens SMS je het sleutelwoord ‘smaakboot’ én het juiste antwoord naar het nummer 6644 (€ 1/SMS verzonden/ontvangen). Bijvoorbeeld: smaakboot B 

De wedstrijd loopt van 05/09/2013 tem 15/10/2013 middernacht. € 1 per verzonden of ontvangen sms. Bij een volledige deelname ontvang je vier berichten in totaal. Max. € 4 per deelname. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. Sanoma Magazines Belgium komt op tegen gokverslaving en het spelen boven de financiële mogelijkheden. Je kunt je telefoonnummer laten blokkeren teneinde elke deelname onmogelijk te maken. Alleen meerderjarigen (vanaf 18j.) kunnen deelnemen. Sanoma Magazines Belgium verzoekt ouders om toezicht te houden op hun minderjarige kinderen. Voor meer info over deze wedstrijd of het volledige reglement kun je terecht op de infolijn 02 422 74 74 of via games@ringring.be of via brief naar Sanoma Magazines Belgium, Stationsstraat 55, 2800 Mechelen. Voor wedstrijdreglement en info over het privacybeleid van Sanoma Magazines Belgium, zie Libelle Lekker! colofon blz 110.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen