Meest recente artikelen

Koffie on the rocks

  • Deel dit artikel:
Koffie on the rocks Artikel

Voor koffieliefhebbers is de zomer een lastige periode. Warme dranken en hoge temperaturen gaan namelijk niet goed samen. Wie niet zonder zijn dagelijkse cafeïneshot kan hoeft echter niet langer te wanhopen. Er is namelijk ook zoiets als ijskoffie!

Ijs-wat?

Voor wie graag een tasje koffie meepikt is ijskoffie het perfecte zomerdrankje. Het romige drankje smaakt net als koffie en bevat evenveel caffeïne als een gewoon tasje. Doordat er ijsblokjes of crushed ice aan de koffie toegevoegd wordt, is het drankje echter lekker fris en ideaal voor zonnige warme dagen. 

“Één om mee te nemen, graag”

Handig is ook dat je de koffie tegenwoordig bijna overal kan ophalen om mee te nemen. Zo pik je snel een tasje koffie mee zonder dat je je vingers hoeft te verbranden aan dat vervelende bekertje. Een rietje erin en je slurpt je koffie zo op tijdens je wandeling naar het werk of op de bus. 

New kids on the block

De Amerikaanse koffieketen Starbucks is volledig mee met de ijskoffie-trend en bracht recent 3 nieuwe drankjes op de markt. In het Starbucks Discoveries-gamma is er alvast een klassieke ijskoffie die gebaseerd werd op de originele Starbucks-koffie voor de liefhebbers. Wie wel in is voor iets speciaals kan voor de Chocolate Mocha Latte of de Caramel Macchiato Latte gaan. Je hoeft niet eens naar je dichtstbijzijnde Starbucks te lopen voor de drankjes. Je vindt ze ook gewoon in je supermarkt.

Zelf proberen? Lees hier hoe je je eigen ijskoffie maakt!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen