Meest recente artikelen

Verras je Valentijn met chocolade

Verras je Valentijn met chocolade Artikel

Veel mannen weten niet waarmee ze hun geliefde kunnen verrassen op Valentijnsdag. Maar ze vergeten vaak één ding: zijn alle diamanten van de wereld evenveel waard als een oprechte liefdesverklaring en een mooie doos chocolade?

GODIVA

Brusselse chocolatier Godiva verrast ons weer met een heleboel nieuwe verpakkingen en nieuwe smaken. Met ronde dozen verrast de Spaanse ontwerper Jaime Hayon ons met een moderne interpretatie van Valentijn. Hij brengt een geslaagde combinatie van kunst, design en decoratie. Hij is ook verantwoordelijk voor de decoratie van de nieuwe pralines.

Wat de chocolade betreft, zijn er maar liefst vijf nieuwe combinaties:

  • hart met een ganache van witte chocolade, knapperige amandelpraliné en een toets passievrucht en gember
  • hart met een krokante hazelnootpraliné, een ganache van melkchocolade, abrikoos en mandarijn
  • hart met amandelpraliné van witte chocolade, met kokosnoot en stukjes bosbessen en een bitterzoete ganache met steranijs
  • hart met ganache van witte chocolade en banaan, met hazelnoot- en amandelpraliné en knapperige gepofte rijst
  • hart met ganache van witte chocolade, geparfumeerd met aardbei en lychee en een subtiele gembertoets

PATRICK ROGER

Chocolatier Patrick Roger geeft Valentijnsdag een ietwat ‘kinky’ twist: de kama sutra en het symbool ’69’ staan centraal in zijn chocoladecreaties. 

Deze gastronomische verleiding bevat een assortiment van melkchocolade en zwarte chocolade, gember, marsepein, pistachenoten of praline. Een sensuele uitnodiging voor de zintuigen!

DARCIS

Op het Valentijnsmenu van meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis vinden we het originele idee om een macaron te versmelten met een pomme d’amour. Een orifineel concept, maar vooral lekkere chocolade! De macaron is bedekt met een laagje suiker zodat je met een stokje een lolly-effect verkrijgt.

De verschillende pralines vind je terug in de fotospecial!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen