Meest recente artikelen

Week van de Smaak uit de startblokken

  • Deel dit artikel:
Week van de Smaak uit de startblokken Artikel

Op donderdag 15 november gaat de nieuwe editie van de Week van de Smaak van start. Dit ging gepaard met een feestelijke opening in Tienen. De Week van de Smaak loopt van 15 tot 25 november en gaat gepaard met tal van smakelijke initiatieven in Vlaanderen en Brussel.

Smaak van Thuis

Dit jaar staat de Smaak van Thuis centraal. Zelf thuis creatief aan de slag gaan met smaak, smaakherinneringen tot leven brengen of oude familierecepten nieuw leven inblazen, daar is het in deze editie om te doen.

In heel Vlaanderen en Brussel vinden tal van activiteiten plaats. Markten, workshops, feesten, kookwedstrijden en zoveel meer… Werp een blik op de activiteitenkalender op de website en zoek een activiteit in je buurt.

Witloof met hesp en kaas

Bij de feestelijke opening in Tienen maakte Marleen Merckx, Simonneke uit Thuis, het ultieme Thuisgerecht bekend. Vlaanderen riep witloof met kaas en hesp uit als het gerecht dat ons het meest aan thuis doet denken. Dat bleek uit een poll van de organisatie.

Een andere blikvanger van de opening was de Verjaardagstaart voor de koning. Op 15 november gaat die richting Brussel voor het Feest van de Koning. Daar zal ze in het Parlement opgediend worden voor de koninklijke familie en 600 genodigden.

De Vrienden van de Smaak

Dit jaar geen bekende chef als meter of peter van de Week van de Smaak, maar vijf boegbeelden, allemaal even enthousiast over de Smaak van Thuis: bakker Tom Van Loock, koekjesvrouw Brenda Keirsebilck, confiturenmaakster Karen Depoorter, ijsbereider Herman Tackaert en thuiskok Hedwig Verlinden. Zeggen dat ze gepassioneerd zijn door smaak, zou een understatement zijn. Echte vakmensen zijn het, met net dat tikkeltje meer en een grote liefde voor zuivere smaken en ingrediënten.

Als ‘Vrienden van de Smaak’ slaan ze de handen ineen en roepen ze Vlaanderen op om mee te doen aan de Week van de Smaak.

Meer info vind je op www.weekvandesmaak.be

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen