Meest recente artikelen

Feestkoken met de Libelle topchefs

  • Deel dit artikel:
Feestkoken met de Libelle topchefs Artikel

Op zoek naar inspiratie om je tafelgenoten tijdens de feestdagen culinair te verwennen? De Libelle topchefs weten raad! In vier workshops laten ze je kennismaken met feestelijke voor-, hoofd-, en nagerechten en bijzondere theesoorten. ’s Middags word je getrakteerd op een heerlijke lunch met aangepaste wijnen.

Workshop 1: Overheerlijke hapjes met Kenny Bernaerts

De chef: Kenny Bernaerts (31) deed ervaring op bij topchefs Gordon Ramsey en Michel Roux. Daarna ging hij aan de slag bij Comme Chez Soi en Seagrill, als junior souschef van Yves Mattagne. Sinds drie jaar is hij er creative chef. Afgelopen zomer stond hij als jurylid aan de zijde van Wout Bru in MasterChef.

Op Kenny’s menu: St- Jacobsvrucht ‘fumée’ kastanje, truffel, rode biet, zwarte look.

Workshop 2: Italiaanse starters met Jos Expeels

De chef: In 2009 wonnen Jos Expeels en zijn vrouw An het VTM-programma “De Italiaanse Droom”. In hun B&B ‘casa dell’alba’ in Montelparo bereidt Jos iedere avond de typische gerechten van de oma’s uit Le Marche in Midden-Italië en serveert ze met de lekkerste wijnen. Op vraag van zijn gasten bundelde Jos deze authentieke Italiaanse gerechten. Zijn liefde voor de Italiaanse authentieke keuken wil Jos met veel plezier delen.

Op Jos ’ menu: antipasto rustico & olive ascolane

Workshop 3: Feestelijke vis met Ilse D’Hooge

De chef: Ilse D’hooge werd in 2006 verkozen tot Hobbykok van het jaar door Weekend Knack. Sindsdien is ze culinair redacteur voor Libelle, Libelle Lekker! en schreef ze tal van Libelle-kookboeken. Daarnaast heeft Ilse samen met haar man een eigen vishandel–traiteur in Lochristi waar ze ook kookworkshops geeft.

Op Ilses menu: saltimbocca van tongschar & gebakken mooie meid met aardappelrisotto

Workshop 4: Theedegustatie met theesommelier Ann Vansteenkiste

Ze maakte de theekaart voor Sergio Hermans ‘Oud Sluis’ en noemt zichzelf een “theemeester” die haar volk thee wil leren drinken. Kom mee genieten van de wonderlijke ontdekkingen van theesommelier Ann Vansteenkiste!

Praktische informatie

De deelnemers worden opgesplitst in 4 groepen, die om de beurt aan een workshop deelnemen.

9u – 9u30: onthaal
9u30 – 11u: workshop
11u – 12u30: workshop
12u30 – 13u45: lunch
13u45 – 15u15: workshop
15u15 – 17u15: workshop
17u15 – 17u30: afsluiting

Wanneer?

Zaterdag 24 november, woensdag 28 november en zaterdag 1 december 2012

Waar?

NV Miele België, Zone 5 Mollem 480, Hof te Bollebeeklaan 9, 1730 Mollem-Asse

Ticketprijzen

Deelnemen kost €69 voor de hele dag (inclusief lunch en dranken, exclusief €2,5 reserveringskosten per persoon).

Libelle abonnees krijgen 10% korting en betalen slechts €64,60.

Inschrijven?

Schrijf je snel in want het aantal deelnemers is beperkt tot 80!

Reserveer via de Libelle-reservatielijn op 070-344 443 (Interzonaal tarief. Elke werkdag tussen 8 en 18 uur, zaterdag tussen 8 en 13 uur). Of stuur een e-mail naar libelle@filad.be. Vermeld zeker het aantal deelnemers, je naam, adres en telefoonnummer.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen