De diepvries is jouw perfecte bondgenoot als je snel eten op tafel wilt hebben. Maar zelfs in de diepvries kun je producten niet eeuwig bewaren.
Vlees
- Rauw rundvlees: 6 tot 12 maanden
- Rauw varkensvlees: 4 maanden
- Rauw gehakt: 2 tot 3 maanden
- Rauwe kip: 9 maanden
- Gemalen vlees: 2 tot 3 maanden
- Gebakken en gebraden vlees: 3 maanden
Groenten
- Gesneden groenten: 3 maanden
- Bonen, wortelen, witloof, bloemkool en broccoli: 12 maanden
- Aubergine, courgette, paprika, winterwortel: 12 maanden
Tips:
- Blancheer eerst je groenten voor je ze invriest.
- Komkommer en bladgroenten zoals sla, andijvie en spinazie kun je niet invriezen.
Vis
- Rauwe magere vis (kabeljauw, schelvis, tonijn): 6 maanden
- Rauwe vette vis (zalm, makreel), gerookte vis, gebakken vis, garnalen, gekookte mosselen: 3 maanden
Diversen
- Kruiden: 6 maanden
- Kant-en-klare soep: 3 maanden
- Gebak met slagroom: 1 maand
- Gebak zonder slagroom: 3 maanden
- Kant-en-klare maaltijden en kliekjes: 3 maanden
Tips:
- Verwijder bij vaste kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie het steeltje. Zachte kruiden zoals peterselie, dille, basilicum en koriander hak je het beste eerst fijn voor het invriezen.
- Restjes van de barbecue vries je beter niet in.