Meest recente artikelen

Koken in 20 minuten: hou het vers in de diepvries!

  • Deel dit artikel:
Koken in 20 minuten: hou het vers in de diepvries! Artikel

De diepvries is jouw perfecte bondgenoot als je snel eten op tafel wilt hebben. Maar zelfs in de diepvries kun je producten niet eeuwig bewaren.

Vlees

  • Rauw rundvlees: 6 tot 12 maanden
  • Rauw varkensvlees: 4 maanden
  • Rauw gehakt: 2 tot 3 maanden
  • Rauwe kip: 9 maanden
  • Gemalen vlees: 2 tot 3 maanden
  • Gebakken en gebraden vlees: 3 maanden

Groenten

  • Gesneden groenten: 3 maanden
  • Bonen, wortelen, witloof, bloemkool en broccoli: 12 maanden
  • Aubergine, courgette, paprika, winterwortel: 12 maanden

Tips:

  • Blancheer eerst je groenten voor je ze invriest.
  • Komkommer en bladgroenten zoals sla, andijvie en spinazie kun je niet invriezen.

Vis

  • Rauwe magere vis (kabeljauw, schelvis, tonijn): 6 maanden
  • Rauwe vette vis (zalm, makreel), gerookte vis, gebakken vis, garnalen, gekookte mosselen: 3 maanden

Diversen

  • Kruiden: 6 maanden
  • Kant-en-klare soep: 3 maanden
  • Gebak met slagroom: 1 maand
  • Gebak zonder slagroom: 3 maanden
  • Kant-en-klare maaltijden en kliekjes: 3 maanden

Tips:

  • Verwijder bij vaste kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie het steeltje. Zachte kruiden zoals peterselie, dille, basilicum en koriander hak je het beste eerst fijn voor het invriezen.
  • Restjes van de barbecue vries je beter niet in.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen