Meest recente artikelen

Fruitbrochettes maken op school

  • Deel dit artikel:
Fruitbrochettes maken op school Artikel

Stel aan de juf of de meester van je kinderen deze leuke activiteit voor! Laat de kinderen in de klas hun eigen fruitbrochettes maken. Leuk om te doen, ze leren over de voordelen van fruit én ze hebben een lekker vieruurtje achteraf.

  1. Elk kind moet een aantal stukken fruit meebrengen naar school. Zorg wel voor een lekkere mix! Wij denken aan: appels, druiven, mandarijntjes, aardbeien, ananas,…
  2. Verdeel de kinderen in groepjes. Zorg dat elk groepje beschikt over verschillende soorten fruit.
  3. Laat de kinderen zoveel mogelijk zelf doen. Toon ze hoe ze voorzichtig een appel moeten schillen. Laat ze de aardbeien in schijfjes snijden en de mandarijntjes pellen. Het ‘moeilijke fruit’ doet een volwassene, een ananas bijvoorbeeld.
  4. Nu het fruit ‘klaar’ is, kan de afwerking beginnen. Geef elk kind een satéstokje en laat ze de stukjes fruit naar eigen wens aan de satéstokjes rijgen.
  5. Duurt het nog even voor het pauze is? Knijp wat appelsien- of citroensap over de fruitbrochettes zodat ze niet verkleuren.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen