Meest recente artikelen

Charcuterie met minder vet, verrijkt met olie

Charcuterie met minder vet, verrijkt met olie Artikel

Hebben jullie de nieuwe fijne vleeswaren van TerBeke-Pluma al zien liggen in de supermarkt? Deze fijne vleeswaren geven je het beste van twee werelden: smaakvol kwaliteitsvlees en olijfolie.  Bovendien wordt de gemiddelde inname van vet  via Oligusto gereduceerd met 40%.

Meer en meer mensen willen een evenwichtige voeding met authentieke producten.  Binnen de voeding wordt er vooral gekozen voor convenience producten en laag vet- en caloriegehalte, versheid en geen of weinig additieven worden ook heel erg geapprecieerd. Mensen gaan bewuster leven en willen een klaardere kijk op hun eetpatroon. Ook blijft de Mediterrane keuken hoog aangeschreven en is olijfolie niet meer weg te denken uit de Belgische keukens.

Oligusto sluit zich perfect aan bij deze trend, want naast een gezonde voeding houdt de Belg van charcuterie. De gemiddelde Belg verbruikt jaarlijks ongeveer 10,5 kg charcuterie. De Waal verbruikt iets meer dan de Vlaming. Gevogeltebereidingen, salami en paté vallen meer in de smaak bij de Vlaming, terwijl zoutwaren (o.a. gezouten, gedroogd en gerookt vlees), gekookte ham, kookworsten en andere kookwaren populairder zijn in Wallonië.

Oligusto vleeswaren passen in een gezonde levensstijl voor heel het gezin. Oligusto verzekert een evenwichtigere vetinname uit vlees, met gemiddeld 40% minder vet en 60% minder verzadigd vet. Daarenboven zijn de vleeswaren sappiger en malser.

Door de gedeeltelijke vervanging van de dierlijke vetten in de Oligusto vleeswaren door olijfolie, zijn bepaalde producten zoals kipfilet en kookham niet alleen arm aan verzadigd vet, maar ook minder droog, veel malser en sappiger dan de reeds bestaande klassieke fijne vleeswaren op de markt. De samengestelde producten zoals salami, paté en hespenworst behouden hun rijke smaak en beschikken daarenboven over de onverzadigde vetten van olijfolie.

Op zoek naar receptjes met beleg?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen