Meest recente artikelen

Snoepen van valentijnspralines

Snoepen van valentijnspralines Artikel

Chocolade en Valentijn synoniemen? Voor sommige koppels wel. En zelfs al heb je geen liefje... chocolade geeft altijd vlinders in de buik!

Ook dit jaar staan grote en kleinere chocoladehuizen te popelen om hun valentijnschocolade te tonen. Opgelet: je geraakt er helemaal door verleid!

Chocolatier M

De chocolade van chocolatier David Maenhout laat je niet onberoerd. Dat weten zelfs de Japanners. De ambachtelijke pralines van Chocolatier M worden namelijk ingevoerd in Japan, waar erg strenge regels gelden.

Chocolatier M is vooral gespecialiseerd in fusion pralines met verse kruiden en vruchten, theesoorten en talloze combinaties zoals mango met siroop van balsamico, enz.

Meer weten? www.chocolatier-M.Be

Patrick Roger

Dit jaar maken de boetieks van Patrick Roger zich op voor een originele en opwindende creatie. Exotisch en uitdagend dat de ondeugende kant van ieder van ons naar boven brengt. Dit alles natuurlijk in chocolade, het zal je smaakpapillen zeker en vast verwennen!

Zegt de reproductie van de dubbele kokosnoot en een regenstok je wel wat? Speciaal zo ontwikkeld en lichtjes afgenomen in intensiteit voor het genot van geliefden.

Meer weten? www.patrickroger.com

Corné Port-Royal

Naar aanleiding van Valentijn creëerde meesterchocolatier Daniel Stallaert een volledig nieuwe praline speciaal voor alle geliefden: de Passion. Het is een rood hartje gevuld met een intense ganache op basis van passievrucht, een waar afrodisiacum en gewoonweg on-weer-staan-baar!

De Passion én heerlijke andere pralines zijn in verschillende doosjes verkrijgbaar.
Meer weten? www.corneportroyal.be

Godiva

Zeg het voor Valentijn zacht, zeg het uitbundig, zeg het lief … zeg het met Godiva! Om Cupido een handje toe te steken, komt Godiva met een limited edition voor Valentijn 2012. Een schatkist vol delicate, tongstrelende tederheid: heerlijk lichte chocoladecreaties, met liefde vorm gegeven door een meesterchocolatier, om de liefde te vieren …

Meer weten? www.godiva.com

Wittamer

In de liefde moet je kunnen verrassen. Die uitdaging is het huis Wittamer aangegaan met een nieuwe versie van de mythische Forêt Noire die voor de gelegenheid omgedoopt werd tot Fôret Forever. Deze nieuwe versie van de klassieke taart, in een ronde vorm en versierd met chocoladeblaadjes met frambozensmaak, biedt een perfecte combinatie tussen een heerlijk zachte chocolademousse en een luchtige crème … die blijft altijd bij!

Meer weten? www.wittamer.com

Neuhaus

Neuhaus komt dit jaar met twee nieuwe verrukkelijke smaken op de proppen. Coeur Tendre is een smeuïge gianduja met krokante stukjes amandel crumble en Coeur Intense een zwarte ganache met een fluweelachtige textuur. De smaak is superintens dankzij 64% chocolade uit Peru.

In de prachtige ‘Be my Valentine’-collectie van Neuhaus heb je de keuze uit een selectie hartvormige geschenkdozen voor romantische zielen of meer traditionele valentijnballotins.

Meer weten? www.neuhaus.be

Zin om zelf chocoladesnoepjes te maken? Libelle-lekker heeft 3 heerlijke truffels voor je klaarstaan!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!