Meest recente artikelen

’s Lands beste vrouwelijke chef: Lisa Calcus!

’s Lands beste vrouwelijke chef: Lisa Calcus! Artikel

Elk jaar opnieuw wordt de beste vrouwelijke chef van België tot BRU Lady Chef of the Year verkozen. Tijdens de 22ste editie komt de Waalse Lisa Calcus die eer toe.

Lisa Calcus van restaurant Les Gribaumonts in Bergen is de beste vrouwelijke chef van België. Voor de 39-jarige topchef is het niet haar eerste titel. Eerder werd ze verkozen tot Jonge Topchef van Wallonië en in de laatste Gault & Millau haalde ze een score van 16/20.

Dat onze nieuwe Lady Chef haar titel verdient, staat buiten kijf. Door Hollandse grijze garnalen, Franse parelhoen, mierikswortel en citroen te combineren in één gerecht overtuigde ze zowel het publiek als een professionele jury. Met vegetarische Quorn ging Lisa de Oosterse toer op door het quorn in een Japans jasje te steken. Verder stonden ook Columbus varkensvlees met kervel en ham en een met geitenkaas opgevulde macaron op het menu. Het thema? ‘Evenwicht in smaken’.

Elk jaar gaat de organisatie op zoek naar een chef met topklasse, die staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken.

Op onze website vind je tal van recepten met parelhoen en garnalen, die je zelf kan maken. Of ga je liever voor de macarons?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen