Meest recente artikelen

5 keer smullen van het scherm

5 keer smullen van het scherm Artikel

Bekijk vanavond eens een film met culinaire inspiratie!

Lange winteravonden vragen gewoon om een goede film. Maak er een smakelijke avond van door eens voor een culinair-geïnspireerde film te kiezen. Deze vijf doen je gegarandeerd vingers en duimen aflikken!

  • Chocolat (2000): naar het gelijknamige boek van Joanne Harris: het verhaal van de vrijgevochten Vianne (Juliette Binoche) die de inwoners van een klein Frans dorpje weet te verleiden met wel heel speciale chocolade-creaties. Johnny Depp laat zich van zijn beste kant zien als zigeuner met smaak.
  • No reservations (2007): Catherine Zeta-Jones werkt als top-chef in een restaurant in New York wanneer ze opeens voor het dochtertje van haar zus moet zorgen. En alsof dat nog niet genoeg is, moet ze opeens ook nog haar keuken delen met een nieuwe, mannelijke chef. De hele film is een ode aan de Italiaanse keuken.
  • Julie & Julia (2009): Wat gebeurt er als een bloggende foodie besluit om de hele kookbijbel van de Amerikaanse Julia Child gerecht per gerecht na te koken? Met Meryl Streep in de rol van de exentrieke Amerikaanse kok.
  • Waitress (2007): Jenna is zwanger, heeft genoeg van haar man, werkt met een moeilijke baas en wil graag de jaarlijkse taartenbakwedstrijd winnen. Kan de ideale taart alles oplossen?
  • Sideways (2004): twee mannen in het midden van hun midlife crisis rijden door California op zoek naar wijn, het avontuur en zichzelf.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen