Meest recente artikelen

Retro soepblikken terug in de winkelrekken

  • Deel dit artikel:
Retro soepblikken terug in de winkelrekken Artikel

Vijftig jaar geleden liet de Amerikaanse pop art-kunstenaar Andy Warhol zich voor het eerst inspireren door de soepblikken van Campbell's. Om deze verjaardag te vieren, keren de iconische rood-witte blikken tijdelijk terug in de Belgische supermarkten.

Vanaf 4 januari 2012 maken de soepblikken hun comeback in de winkelrekken. En voor de retro-fans is er extra goed nieuws: bij aankoop van 5 Campbell’s soepen naar keuze krijgen ze een gratis winkeltas met de iconische pop art-afbeelding.

Warhol maakte doorheen zijn hele carrière doeken met de Campbell’s-blikken als onderwerp en bedacht gedurende al die jaren verschillende variaties op het soepthema. Zijn eerste Campbell’s-kunstwerken uit de vroege jaren ’60 blijven echter de meest bekende: toen koos Warhol nog voor getrouwe reproducties van de originele conservenblikken. Deze spelen dan ook de hoofdrol in de limited retro edition ter ere van zijn eerste soepkunstwerk.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen