Meest recente artikelen

Luikse siroop komt met vloeibare variant

  • Deel dit artikel:
Luikse siroop komt met vloeibare variant Artikel

Wie kent dit typische product uit onze kindertijd niet? De traditionele Luikse perensiroop komt op de markt in een vloeibare variant.

Martine Meurens, kleindochter van de ontwikkelaar van het originele recept, wil het product uit onze kindertijd een verjongingskuur geven, zowel in toepassing als door de smaak en de verpakking. Deze nieuwe variant beperkt zich niet tot boterhammensmeersel bij het ontbijt, maar biedt tal van nieuwe mogelijkheden en culinaire bereidingen.

De siroop laat heel wat culinaire creativiteit toe: bijvoorbeeld om op je croissant te smeren, hij maakt de yoghurt zoeter en overgiet pannenkoeken, wafels of ijsjes. Maar daar blijft het niet bij, want de siroop kan ook gebruikt worden in vinaigrettes of marinades, om spare-ribs te karameliseren of gewoon als aanvulling bij een kaasbordje.

De siroop is verpakt in een handige knijpfles en krijgt op die manier een erg moderne look. Beschikbaar sinds augustus bij Cora, Spar, Prima en Alvo. In de komende weken zal de siroop bij meerdere Belgische supermarkten verschijnen. Richtprijs: €2,99 per flesje.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen