Meest recente artikelen

Boek: Studentenkookboek

  • Deel dit artikel:
Boek: Studentenkookboek Artikel

Gaat je zoon of dochter op kot of ben je zelf student? Dan is dit boek iets voor jou. Gemakkelijke, snelle én goedkope kost om helemaal zelf klaar te maken. Bijna zo goed als dat van mama!

Op je eigen benen staan, is ook voor jezelf leren koken. Maak het ineens gezellig en start samen met je kotgenoten te kokkerellen.

Geen ingewikkelde ingrediënten, technieken of toestellen: de microgolfoven is soms je beste vriend! Niet om die kant-en-klaarmaaltijd in op te warmen, wel om zelf je maaltijd in te bereiden.

De talloze tips maken elk recept doenbaar, ook al heb je niet elk ingrediënt bij de hand. En studenten blijven studenten: er is voldoende aandacht naar feestjes, cocktails en wat je best eet bij een kater.

Voor elk wat wils: de recepten zijn opgedeeld in praktische hoofdstukken. Van katerkost en budgetkost tot fijn-voor-de-lijnkost en examenkost. Leuk om weg te geven of voor jezelf te houden, zelfs als je studentenperiode er al even op zit.

Studentenkookboek – ISBN 9789002240256 – € 14,95 – 192 blz. – paperback – Een uitgave van Standaard uitgeverij

Recept: Mexicaanse wrap met chili con carne

Als je meer gasten verwacht dan je stoelen hebt, is chili con carne een goede keuze. Chili kun je zelfs rechtopstaand eten, want je hebt alleen maar een vork nodig. De chili kun je ook op voorhand maken, dus je hoeft hem enkel maar op te warmen op een zacht vuurtje. Je kunt de chili opdienen met brood, of met kant-en-klare wraps of tacoschelpen, die je enkel even moet opwarmen in de oven. Ten slotte komen je gasten toch vooral voor jouw gezelschap.

voor 8 gasten
1 kg rundergehakt – 2 blikken rode bonen (van 400 g netto) – 1 klein blikje maïs – 2 grote uien – 4 teentjes knoflook – 2 rode chilipepertjes – 4 el zoete chilisaus – peper en zout

  • Doe de blikken rode bonen en mais open en giet ze af in een vergiet. Spoel even onder de kraan en laat ze even staan, zodat ze kunnen uitlekken.
  • Pel de uien en de knoflook met een aardappelmesje en snijd ze fijn.
  • Was de pepertjes en snijd ze doormidden. Snijd de zaadlijsten eruit en spoel ze af. Snijd de pepertjes fijn.
  • Verhit een antiaanbakpan op een matig vuur.
  • Doe het gehakt in de pan en laat het bakken tot het bruin ziet. Roer af en toe met een vork, zodat het gehakt uiteenvalt.
  • Doe de uien, de knoflook en de chilipepers bij in de pan en bak 1 minuut mee.
  • Roer de rode bonen, de mais en de chilisaus met een vork onder het gehakt en laat even doorwarmen.
  • Proef en kruid met peper en zout.

Pimp your meal
Als je liever een meer robuuste smaak hebt, voeg dan een glas rode wijn toe. Als je nog een bodempje wijn hebt staan, proef dan toch eerst maar of hij nog goed is, want vooral rode wijn wordt snel slecht eens de fles open is.

Tips
Heb je nog 2 rode paprika’s liggen of een blikje ananas? Snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Heb je nog wat over? Chili kun je makkelijk invriezen of maak de volgende dag een aardappel in de oven en schep de chili erover.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.